: Isaac Newton predvidio kraj svijeta 2060. u -Diskusije- forumu; Jedan od najutjecajnijih znanstvenika svih vremena, Isaac Newton, predvidio je da će se kraj svijeta dogoditi 2060. godine.
Podatak se temelji na rukopisima slavnoga fizičara koji su u nedjelju predstavljeni ...
Jedan od najutjecajnijih znanstvenika svih vremena, Isaac Newton, predvidio je da će se kraj svijeta dogoditi 2060. godine.
Podatak se temelji na rukopisima slavnoga fizičara koji su u nedjelju predstavljeni na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu.Newtonove zabilješke prvi su put prikazane u javnosti od 1969. u sklopu izložbe organizirane pod nazivom "Newtonove tajne", stoji u priopćenju Sveučilišta.U pismu iz 1704. Isaac Newton, engleski fizičar i astronom, zaljubljenik u teologiju i alkemiju, jedan je dio posvetio izračunu kraja svijeta na temelju biblijskog fragmenta iz knjige Danijelove.Veliki znanstvenik je naime zapisao je da bi između utemeljenja Svetog Rimskog Carstva Karla Velikog godine 800. i kraja svijeta trebalo proći 1.260 godina.U posjedu knjižnice Hebrejskog sveučilišta nalazi se još rukopisa slavnog znanstvenika, puno poznatijeg po racionalnim otkrićima poput teorije zemljine gravitacije.
Jao gledao sam jednu reportazu tj. jedan dokumentarac o tome ... stvarno je malo zastrasujuce ali ipak ... kao prvo dosta njih su predvideli smak sveta pa nista a drugo, ko ce od nas jos doziveti 2060 ...
I believe there's a place where the restless souls wander, burdened by the weight of their own sadness - They can not enter heaven - And so they wait just between our world and the next endlessly searching for a way to rid themselfes of their pain. In the hope that somehow and someday they will be reunited with the one they love.
Ispada da je Newton i u izračunu kraja svijeta bio racionalan. Samo je zbrojio dva broja. Upitno je odakle mu početni brojevi odnosno koliko su oni pozdani. Mislim da je to definitivno glupost kao i ostala proročanstva. Jedno je sigurno, obzirom je isti pokojnik, za njega je davno došao kraj svijeta.
hahaha...kakav kraj svijeta.....
e ja mislim da bi mogo kraj svijeta biti uskoro...mozda 2015...zvuci lijep broj..
tako su manje vise svi zakljucivali kada su predvidali kraj svijeta...
ta ako Isus nije znao kad ce to biti, a on je sin onoga koji sve planira i odreduje, di cemo mi jadni bjednici i gršnici nesto znat...
kraj ovozemaljkog svijeta svatko dozivi naravno (jer umre), tako da po meni taj dan nije ni bitan...bitnije je di ce završiti nasa besmrtna dusa poslje smrti....
na to pitanje je isto vrlo lako dati odgovor jer nam je Sin Čovječji to objavio kad reče..."Ja sam put, istina i život"....
znači sve znamo....nepotrebno je diskutirat neke ljudske rokove koje je neko izbubo, među njima i ajzak....