: Najbolja Yu Rock Grupa svih vremena !!! u -Diskusije- forumu; Mozete da glasate ,ali bilo bi ljepo i da prokomentirate zasto.
Mislim da sam napravio fer izbor, znam da ima i druge grupe koje su odlicne ali sada za sada ...
Mozete da glasate ,ali bilo bi ljepo i da prokomentirate zasto.
Mislim da sam napravio fer izbor, znam da ima i druge grupe koje su odlicne ali sada za sada odlucite se za jedna od ovih.
E ovako , glaso sam za Dugme zato što sam odrasto uz njih i što sam bio na njihovom koncertu na Hajdučkoj česmi koji me je tako impresionirao iako sam bio balonja
i što sve njihove LP ploče čuvam ko da su nove i nemaju ni ogrebotine.
Opća Opasnost ili Osmi Putnik ali nema ništa ponuđeno. Zaboraivo sam šta sam obilježio A evo sjeito se... Parni Valjak, Predivne pjesm bilo tekstualno bilo po melodijama.
The Following User Says Thank You to Th3 Cl4n5m4n For This Useful Post:
AZRA:Otvoris pastetu a ono iskoci azra, vec su dosadni sta se tice muzike jedino sto vrjedi su prva 2 albuma i izbor sa treceg, to je doba novog vala i tad su nesto znacili ! ostalo je dosadno puno dosadnih textova a muzicki su uvjek bili slabi!
ATOMSKO SKLONISTE: Jak band pogotovo u okvirima hard rocka, tu šiju dugme, textova ima jako dobrih ali ima takvih gluposti kao ono vaginalna manipulacija...uglavnom jedan od najvecid exyu bandova!
BIJELO DUGME:Na njima sam odrasao! priznajem jedino fazu sa bebekom(prije nego sto je obrijao brkove) ostalo je komercijalno smece! mada kao naslusana osoba moram priznati da su dugme najveci lopovi exyu! krali su od king crimsona do chuck barrya to uspjesno mjesali sa ukradenim yu folkom! ali to su radili jako mudro, sarmantno i tako osvojili moje mlado srce
RIBLJA CORBA: E tu neznam sto da mislim? volim staru fazu sa bajagom i prvi album bez njega! poslje toga su poceli ici nizbrdo, textovi su im jaki mada su neki kriticali to nazvali wc poezijom bore corbe i moram napomenuti da mi se bora zgadio zbog svojih nacionalistickih istupa! ali jebiga odrasao sam uz staru corbu i tako su se zauvjek preselili u moje srce
PRLJAVO KAZALISTE: Samo sa davorinom bogovicem i donekle heroj ulice! heroji i jedni od prvih zacetnika punka i novog vala na ovim prostorima ! poslje prodane duse, komercijala, pjesme za siroke mase! jebiga skuzili su da od neceg moraju zivjeti pa su se poceli prodavati(ko vecina dinosaurusa)
PARNI VALJAK: 70ih i ranih 80ih od iskusnih poznavalaca yu rocka uvjek smatrani bandom B lige!
poslije koma nije vrijedno slova, mislim da im nije mjesto na top listi
HAUSTOR: Tu nemogu nista reci posto nisam objektivan! naime oni su mi omiljeni band exyua svih vremena! taj rundek jdnostavno umjetnik u svakom pogledu, muzika im je svemir a textovi ah ti textovi (ljubavne pjesme napisane bez patetike!) a ostale teme ciste umjetnicke slike, mozes ih vidjeti kad zazmiris(da ne serem vise)???:
ELEKTRICNI ORGAZAM: Jos jedni heroji iznikli u novom valu(po mom skromnom misljenju najbolji period exyumjuze) naravno ta faza je bila najjaca, mad su i poslje odrzali cvrsti rock stav i mislim da se nisu prodali a malo je taqih
YU GRUPA: Pa odlican band i volim ih poslusati itd ali mislim da ima vecih bandova koji su trebali biti na listi .
FALE.leb i sol, smak, buldožer,idoli,pušenje,majke,indexi,obojeni program i mungos brothers blues band (band iz moje ulice i mog djetinjstva te odrastanja, ali ostali su nazalost samo demo band)
The Following User Says Thank You to expot For This Useful Post:
Sa liste takodje glas za Azru ali je po meni na prvom mestu Sarlo Akrobata.
Bend koji je malo materijala objavio ali je ta ekipa ostavila najveci kreativni doprinos na yu sceni.
Ne bih da budem previse drugaciji ali mislim da je njeno velicanstvo Ekatarina Velika zasluzila da se nadje u ovom drustvu. "Samo jos par godina za nas". Milan, Bojan, Magi - forever!