: Bit Rate.... u - Opsto - forumu; Pozdrav,
eto jos jednom da uputim pohvale glede velikog izbora domace glazbe na jednom mjestu te da unaprijed zahvalim svim dobrim ljudima koji su omogucili drugima da obogate svoju kolekciju ...
eto jos jednom da uputim pohvale glede velikog izbora domace glazbe na jednom mjestu te da unaprijed zahvalim svim dobrim ljudima koji su omogucili drugima da obogate svoju kolekciju no ipak imam jednu primjedbu vezanu uz kvalitetu kodiranja pjesama u mp3 format.
Dosta pjesama je kodirano u niskom bit rate-u tj. u 128kbps sto je po meni dosta losa kvaliteta odnosno prilikom slušanja dolazi do osjetne deformacije zvuka. Znam da mali bit rate daje i malu velicinu datoteke no mislim da u danasnje vrijeme prednost bi trebali dati kvaliteti a ne kvantiteti. Takodjer ne bi bilo lose kada se vrsi upload tj. kada se radi popis pjesama da se i navede veličina bit rate-a. Barem je takva praksa kod vecine koji ripaju glazbu te postavljaju na web.
Unaprijed se ispricavam ako sam ovim putem bilo koga prozvao ili uvrijedio no to je moje skromno misljenje.
The Following 4 Users Say Thank You to miki1hr For This Useful Post:
Prvo da ti se zahvalim na pohvalama koje si izneo u vezi foruma, a drugo, da iznesem svoje mišljenje na tvoju opasku o bit rate. Slažem se da bi trebalo da se unosi veličina bit rate pri uploadu, kao i da je poželjno da ona bude što viša, ali mora da znaš da ljudi koji ovde postuju linkove nalaze na netu, i da ih samo prekopiraju, a da pri tom i ne znaju koja je bit rate, jer možda nemaju potrebe da skidaju za sebe taj album ili izvođača, jednostavno se postavlja da bi ljudi mogli da dodju do željenog materijala, a mnogima nije na prvom mestu bit rate, već da mogu da slušaju ono što vole, plus, nemaju svi brz internet i kvalitetno ozvučenje, tako da bolje išta nego ništa. Meni lično je bitna bit rate, zato se u mom uploudu (linkovi sa pass-om foruma) vidi veličina iste, kao i u svim postovima gde sam siguran u kvalitet pesme. Još jedna svtar koja je vrlo bitna, probaj da budeš uplouder i videćeš koliko vreme je potrebno da se ubaci jedan album (meni za 100 MB treba oko 4 sata), a ako već poseduješ snimke visokog kvaliteta, veruj mi da bi ti svi na forumu bili bezgranično zahvalni.
Nadam se tvom aktivnom učešću u daljem razvoju foruma.
Pozdrav.
Prvo da ti se zahvalim na pohvalama koje si izneo u vezi foruma, a drugo, da iznesem svoje mišljenje na tvoju opasku o bit rate. Slažem se da bi trebalo da se unosi veličina bit rate pri uploadu, kao i da je poželjno da ona bude što viša, ali mora da znaš da ljudi koji ovde postuju linkove nalaze na netu, i da ih samo prekopiraju, a da pri tom i ne znaju koja je bit rate, jer možda nemaju potrebe da skidaju za sebe taj album ili izvođača, jednostavno se postavlja da bi ljudi mogli da dodju do željenog materijala, a mnogima nije na prvom mestu bit rate, već da mogu da slušaju ono što vole, plus, nemaju svi brz internet i kvalitetno ozvučenje, tako da bolje išta nego ništa. Meni lično je bitna bit rate, zato se u mom uploudu (linkovi sa pass-om foruma) vidi veličina iste, kao i u svim postovima gde sam siguran u kvalitet pesme. Još jedna svtar koja je vrlo bitna, probaj da budeš uplouder i videćeš koliko vreme je potrebno da se ubaci jedan album (meni za 100 MB treba oko 4 sata), a ako već poseduješ snimke visokog kvaliteta, veruj mi da bi ti svi na forumu bili bezgranično zahvalni.
Nadam se tvom aktivnom učešću u daljem razvoju foruma.
Pozdrav.
Pozdrav,
u potpunosti se slazem s tobom. Svjestan sam problema pristupa internetu na ovim prostorima te odnosa download/upload. No mozda takav nacin razmisljana potakne ekipu ukljucujuci i mene da upload-a manje ali kvalitetnije na obostarno zadovoljstvo svih nas.
Sto se mog ucesca na forumu tice potrudit cu se da budem sto aktivniji
The Following 5 Users Say Thank You to miki1hr For This Useful Post:
iako postavljanje duplih filmova, muzike, ... nije dozvoljeno bilo bi dobro kad bi neko našao npr abum koji ima veći bitrate od onog već postavljenog a ga može postaviti. pa nek ljudi biraju šta im je draže
meni se svidja ovo sto predlaze LEMONZOO, tj. da bude dozvoljeno uploadati duplic ako je veci bitrate i kvalitetniji. kao sto ste vjerojatno primjetili, vecina mojih uploada je VBR preset extreme (skraceno V0). taj preset je kvalitetom jednak CBR ripu od 320, a s obzirom da nije konstantan, ipak daje nesto manji fajl, pa je lakse skinuti onima koji nemaju brzi internet.